DYRENE VÅRE

Gaute geit/småfe
 Født februar 2020
• Kom til oss september 2020
• Blanding mellom Norsk Melkegeit og Kashmir 
• Kastrert

Han kom til oss sammen med søsteren sin (Berit). Han er eventyrlysten og elsker mennesker.

I 2020 fikk han veltet et barn, og pappaen rev han i hornene og ristet, noe geiter ser på som lek. Etter dét har Gaute sett på det å velte barn som en morsom hobby, fordi han tror han da skal få leke. Han elsker kos, men er litt vrien å klø da han samtidig er veldig leken. 

Kjeld geit/småfe
• Født i 2019
• Kom til oss mars 2021
• Kastrert
• Afrikansk Dverggeit

Han er en kontaktsøkende og nysgjerrig mann, en god samtalepartner - veldig god på å lytte, og virkelig elsker å prate. Kjeld liker godt å bli klødd, og kommer gjerne bort for å bli kost med, om man er i innhegningen. 

Mathias geit/småfe
• Født 2021 på Temte Gård, sønn av Kjeld og Berit
• Kastrert
• 50%Afrikansk Dverggeit, 25%Norsk Melkegeit, 25%Kashmir

Han er kontaktsøkende og forsiktig, og når han blir kjent med deg vil han egentlig bare kose. 

Lille-Bente geit/småfe
• Født 2021 på Temte Gård, datter av Kjeld og Berit
• 50%Afrikansk Dverggeit, 25%Norsk Melkegeit, 25%Kashmir

Hun er kontaktsøkende og elsker å være med på det som skjer. Lille-Bente er stadig med utenfor inngjerdingen både i og utenfor undervisning. Hun blir gjerne brukt om noen er litt skeptiske til geitene, da hun er forsiktig og elsker å sitte på fanget. 

Hønene fjørfe
 Raser: wyandotte, brahma, faverolle, faverollemix, sølvhalset italiener, lohman, sussex-maran, dvergkockin, og mange blandingsraser.
• 46 høner, 1 hene og 2 haner

Hønene går fritt ute på tunet, og er veldig kontaktsøkende. De virkelig elsker mat, så pass på maten din om du spiser her - noen av de hopper også ganske høyt.  

Peppa minigris
Født: oktober 2022

Hun kom til oss januar 2023, og var fortsatt baby når hun kom til oss. Hun startet derfor livet inne i huset, for å bli kjent med de andre grisene fra en trygg base. 


Peppa elsker kos, og kommer gjerne bort og hopper på leggen din for å få deg til å klø. Dette er noe vi prøver å få av henne, bare dytt henne ned, og prøv heller å møt henne med kos nede på bakken. 

Polka minigris

Født: 2019

Polka er en forsiktig purke som liker å utforske tunet alene. Hun har trygghetspersonligheter rundt seg som gjøre henne trygg på omgivelsene, og spm gjør hverdagen herlig.

Hun er litt skeptisk til folk hun ikke kjenner, men når man blir kjent med henne er hun er skikkelig kosegris.

Bacon minigris
Født: 2019

Bacon kom til oss høsten 2021, og startet livet på gården inne i hovedhuset. Han har også bodd en stund i fjøset sammen med hønene, og nå bor han i grisebåsen sammen med Polka. Dørene står oppe hele dagen, og de får gå fritt, og selv velge om de vil være på tunet eller i låven. Bacon elsker å ligge i solen foran huset og gå tur i skogen og på jordet. Han er en skikkelig koseklump, og kommer gjerne bort for å bli klødd.

Popcorn minigris
Født: 2014 

Popcorn kom til oss sommeren 2022. Da hans tidligere eier var feilinformert fra oppdretter, har Popcorn dessverre fått feil mat og stått på for lite sted i 8 år. Vi har startet den lange veien mot et bedre liv, med kostholdsplan for slanking og bedre hud, og daglige turer for å raskt få opp muskulaturen. Da Popcorn kom til oss, hadde han ingen muskler i bakbeina, og klarte ikke å ta kampen om rang. Rangordning er viktig for griser, for at de skal kunne bli venner og godkjenne hverandre må de vite hvor i rangstigen de er. Vi skjermet derfor Popcorn i starten, og lot han sove inne hos hønene. Han har nå blitt sterkere, rangen er satt, og alle seks sover nå (valgfritt) sammen i grisebingen.  Dørene står oppe hele dagen, og de får gå fritt, og selv velge om de vil være ute på tunet eller i fjøset. Popcorn elsker å ligge i sola foran huset og gå på tur i skogen og på jordet. Han er en skikkelig koseklump, og kommer gjerne bort for å se om du har noe snacks. Han lager masse lyd, og høres skummel ut, men det er mest fordi han ikke ser.

Pepper minigris
Født: 2020

Pepper het opprinnelig Peppa før hun kom hit, men har i senere tid byttet navn til Pepper - da det allerede bor en Peppa på tunet. Hun er den minste av minigrisene på tunet.


Hun er litt skeptisk til folk hun ikke kjenner, men når man blir kjent med henne, er hun er skikkelig godjente! Før man blir ordentlig kjent med henne er det best å la henne i fred.

Ellie minigris
Født: 2020

Ellie kommer opprinnelig fra Grette på Sem, og har hatt flere eiere før hun kom til oss. Hun har gjort stor karriere hos tidligere eier, hvor hun blant annet har vært i Åmot og stoppet trafikken og havnet i avisa. 


Hun er litt skeptisk til folk hun ikke kjenner, men når man blir kjent med henne, er hun er skikkelig godjente! Før man blir ordentlig kjent med henne er det best å la henne i fred.

Knøttet okse/storfe 
Født: 22.06.2021

Rase: Jersey

Knøttet kom til oss høsten 2021 og er født på Kutoppen. Han er en leken, morsom gutt som elsker kos og oppmerksomhet, og særlig å bli klødd under halsen. 

Rasmus okse/storfe
Født 22.05.21

Rase: Jersey og Høylandsfe 

Rasmus kom til oss fra Kutoppen høsten 2021, og er en leken, herlig gutt. Han er veldig fotogen, og kommer gjerne bort for å være med på bildet. Han liker å bli børstet, og sier aldri nei til kos. 

Kaniner gnager

Raser: Belgisk Kjempe, Dvergvedder, New Zealand Red, Løvehode, Hermelin, mix.

Vi var pr. nå 20 kaniner, alle bor inne i låven på vinteren, og ute i innhegning på sommeren. 15 av kaninene er omplasseringskaniner, og samtlige av kaninene har vært inne i huset på tilvenning for å bli kjent med oss, vant til barn og andre dyr. Kaninene er kontaktsøkende og elsker når folk kommer innom med snacks. 

Anni hest 
Født: Vestpol Anni
Rase: Kaldblods, tidligere travhest

Da Anni kom til oss kunne vi telle ribbeina hennes fra låvebrua og kroppen var full av stygge kjøttsår. Hun er nå i overkant godt hold, og er en lykkelig hest som virker å trives godt med storfamilien i innhegningen da hun stadig er fylt med trivselsflekker.

Hun elsker kos og er veldig glad i alt av mennesker. Anni kan man børste, sitte på og kose med, hun nyter hvert sekund med menneskelig kontakt og blir gjerne med på alt som skjer. 

Froyd hest 
Rase: shetlandsponni 

Froyd kom til oss 1.juledag 2022, og stjal manges hjerter med et glimt i øyet og sin rolige personlighet. 

Han elsker kos og er veldig glad i alt av mennesker. Froyd kan man børste, leie på tur og kose med. Han nyter hvert sekund med menneskelig kontakt, og blir gjerne med på alt som skjer. 
Hugin hest 
Rase: Døl

Hugin kom til oss høsten 2023, og stjal manges hjerter med sin barnslige sjarm, et glimt i øyet og sin rolige personlighet. 

Han elsker kos og sier aldri nei til hverken fysisk eller mental trening. Man kan børste, leie han på tur og kose med han. Han nyter hvert sekund med menneskelig kontakt, og blir gjerne med på alt som skjer. 

Marsvin gnager

Vi har, pr. i dag 12 jentemarsvin. De kommer fra ulike hjem og har kommet til oss, da de av ulike grunner ikke lengre kunne bo der de bodde. De har blitt en fin flokk som sover sammen, spiser sammen, og samarbeider om de utfordringer vi gir dem. 

Hunder:
• Rosie
Rosie er en Yorkshire Terrier født i 2012, og kom til gården i 2016. I tillegg til å være en kosehund, jakter hun på mus i låven, og er en flink jeger.
• Nico
Nico er en Newfoundlandshund født i 2013, og kom til gården samme år. Han er en skikkelig kosebamse, i tillegg til å holde oversikt over alt som skjer ute på tunet og passe på dyrene ute. 
• Bror
Bror er en Border Collie født i 2020, og kom til gården i 2022. Han elsker kos, og er glad i å være med på alt som skjer. Med masse pågangsmot og energi, er han med på alt som skjer - og elsker å bli satt i jobb.
• Mira 
Mira er en Flat Coat Retriever Mix (trolig født i 2015). Hun kom til gården sommeren 2023, og var egentlig her på avlastning noen dager innimellom - også endte det med at hun flyttet inn noen uker senere. Hun elsker kos, og vil gjerne være rundt menneskene sine. Hun er veldig glad i å leke, og legger seg gjerne på fanget for å få din fulle oppmerksomhet.  

Katter:

• Apollon
Apollon er en Main Coon født i 2018, kom til gården i 2021. Han oppfører seg mer som en hund enn vanlige katter, og blir gjerne med på tur. Sosial, sjenert og kommer gjerne bort og hilser på om det ikke er for mye støy rundt.
• Mario
Mario kom til oss i 2022, og er en gårdskatt som har lagt sin elsk på gårdsgutten, Ole Erik. Han er veldig sosial og elsker å kline, men han er litt skeptisk til fremmede. 
• Per
Per er en jentepus som er født ute av en utepus. Per har vært en skikkelig Rambo, og jakter alt fra mus til store jordrotter. Nå har Per delvis flyttet inn, og inne er hun en skikkelig kosepus. 

Alle hundene sover inne om natta, og kattene får selv velge om de vil sove ute eller inne. Ute har kattene mulighet til å gå å legge seg i låven, og vi har flere ganger sett de både på høyloftet og nede i låven (gjerne på vinteren) for å dele varme med de andre dyrene.