BESØKSGÅRD

Det ligger mye kos og tid bak trygge, gode dyr, og vi håper derfor at besøkende respekterer dyrene (og oss), og opptrer rolig og varsomt. Barn i følge med voksne.

For avtale kan dere sende oss en melding, mail eller ta kontakt på vår facebookside.

mail:
velkommen@temtegaard.com 

tlf.: 
90216172

 Facebook:
www.facebook.com/temtegaard 

Besøksgård for akkurat deg:

Er dere en familie som lurer på hva dere skal finne på?

 Eller kanskje du bare vil komme litt bort fra en stressende hverdag og koble helt av?

 Kanskje ønsker du bare nærkontakt med gårdsdyr, eller å gå i egne tanker i grønnsakshagen?

- Uansett, så lenge du liker dyr, planter eller skog og mark, er dette plassen for deg. Enten du vil ha skreddersydd opplegg til en stor eller liten gruppe mennesker, eller ikke noe opplegg, bare gå rundt og ta dagen som den kommer. - Da er Temte Gård svaret du leter etter.

Besøksgård for barnehager:

Mating og stell: Omvisning i låven, for å se hvor alle dyrene bor. Dere får også hjelpe til med å mate dyrene. Dere får være med på å lete etter, og plukke egg. Vi tar ut ponnien alle som vil, får lov til å børste og flette håret dens.

Nærkontakt med dyrene: Alle får se, lukte, klappe og børste om de ønsker det. Små grupper kan bli med inn i innhegningen til de store dyrene (hest og geiter) sammen med en eller flere av personellet. Det er også muligheter for å ri en liten tur.

Akebakke: Vi har også akebakker på vinteren, med muligheter for å bli hentet av sekshjuling så man slipper å gå opp bakkene. Vi har anlegg for å lage kuleløype, skiløype på jordet og har både en bratt- og en slakk bakke.
Tur i skogen: Vi bor like ved skogen, og det er muligheter for turer i skogen hele året. Vi kan henge opp poster man kan gå etter, med spørsmål fra gården (oppgavene lages i samarbeid med barnehagen, og tilrettelegges alderstrinn), man kan lære seg å håndtere kniv og spikke, tenne bål og lage bålmat m.m.  

Mat: Vi tilbereder maten på grillen, enten i gapahuk eller over åpen flamme i skogen eller på plassen over tunet (utenom når det er forbud mot åpen flamme ute). Er det forbud mot åpen flamme, kan man evt. bruke grillhytta på tunet eller handle i gårdsgrillen. 

Grønnsakshage: Vi sår grønnsaker på jordet, og dette kan barna også få ta del i. Forkultivering/såing av blant annet gulrøtter, sette poteter, planting av løk, vanning, luking, gjødsling og høsting. 

Besøksgård for skoler:

Vi skreddersyr opplegg til de som kommer, et typisk bilde over en slik dag kan være: 

Klassen blir inndelt i grupper, og det vil bli stasjonsundervisning. Innholdet i stasjonene vil bli satt opp i forkant i samråd med lærerne (vi følger årstidene).

Det kan være ting som blant annet: 

Mating og stell: være med på mating og stell av dyrene. Vi har pr. dags dato disse dyrene: Høner, kaniner, marsvin, mini-griser, geiter, okser, hester og stor fiskedam med ørret. Det er også muligheter for ridning om dere ønsker det.

Mat relaterte prosjekter: så ulike typer frø (grønnsaker og urter), baking, kjinne smør av melk, være med å lage og vedlikeholde kjøkkenhage, ta inn urter og lage krydder, hente egg hos hønene

Matlaging: Barna er med å lage maten som skal stekes/kokes/grilles på bål/bålpanne. Man kan velge mellom å grille i gapahuk, grillhytte eller i skogen (utenom når det er forbud mot bålbrenning ute). Er det forbud mot åpen flamme ute, har vi grillhytte man kan låne.

Natursti: Vi kan gå på tur i nærområdet, og eksempelvis henge opp hengekøyer. Det er også mulig å overnatte i eget telt/lavvo/hengekøyer i skogen.

Vannlek: Vi har en stor dam på tunet med naturlig tilsig av vann fra bekken. Der har vi ofte svømmetrening, og man kan også lære å ro i gummibåt. Det er også mulig å bade og dykke med fisken - men den er ikke alltid like lett å få øye på under vann. 

Gårdsoppgaver: man kan gjøre så mangt på en gård, og her kan man få prøve seg som gårdbruker. Man kan være med å så, høste og foredle grønnsaker. Vi har mange ulike typer bær på gården, som man kan plukke, og noen av de er like god rå som å koke saft på eller lage syltetøy av. Vi har solbær, rips, villbringebær og jordbær. Det hender vi har gjess på jordet som eter opp avlingen vår, og da går det også an å være med på å så gressfrø på jordet for hånd. to ganger i året slår vi gresset, og da kan man også få være med på å hente inn høyballer. Kanskje har du alltid drømt om å sitte i treskeren? Bli med på mating av alle dyrene, møkking og stelling, og se hvordan man kan bruke avfallet til gjødsel i hagen.

Bare fantasien setter grenser!

Vi stiller med én eller flere på stasjonene, samt lærerne deltar med gruppene sine.